Vanhat

Muunnelmat 2005-2007

 ***Virkatut tumput (22.-23.10.07)

Lanka: Novita Aino
Ohje: Novita syksy -06 nuorisoextra malli 45

Aino-lanka on pyörinyt pitkään mielessäni, mutta ei ole oikein sopivaa projektia löytynyt. Yhtenä iltana kokeilin erilaisia lankoja salomoninsolmeiluun ja keksin yhtäkkiä, miksen voisi virkata itselleni tumppuja. Muistin ohjeen ja 100 g oranssia Ainoa sai lopultakin paikkansa. Niistä tulee varmasti suosikkitumppuni.

***Juliette (6.-22.8.07)

 

 

Lanka: SandnesGarn Smart, Marks&Kattens teddy, Novita Samarkand, SandnesGarn Alfa, Novita Rustika ja Aino

Ohje: Suuri Käsityö elokuu/07 malli 28: Juliette

Lankaa kului kuin mattoon, koska työ oli leveä.  Kaiken kaikkiaan 450 g.  Tein koko homman  7mm:n pyöröllä.  Tuntui, että tein tätä ikuisuuden, mutta  eihän tuossa  mennyt kuin pari viikkoa.  Samalla kun en ole tehnyt kuin peittojen tilkkuja ja vähän raapaissut  hys-hys-osastoa. Tein niin pitkän kuin musta Aino riitti. Elikkäs toinen siiveke hiha-aukon jälkeen on vain 20cm leveä (pitäisi olla 40cm niinkuin toinenkin). Mutta minulla ei ole tätä ennen yhtäkään epäsymmetristä neuletta, joten tästä sai sellainen tulla. Otin jo kuvatkin, mutta filmikamera on hiiiiiiidaaaaas. Silloin tällöin räpsäisen muutaman kuvan. Keskeneräisistä en enää kuvia napsi, kun ne uhkaavat jäädä näin ollen ufoiksi (=unfinished object=keskeneräinen neule). Mitä minä keskeneräisillä teen? En mitään, jos en niitä huvitu loppuu jatkamaan.

JK: Juliette päätyi erään peiton jatkoksi. Noista langoista tehtynä se oli epäkäytännöllinen vaatteena.

***Kypärämyssyt (27.7.-3.8.)

Lanka: Novita Wool ja Schachenmayer regia Nomotta

Ohje: Novita perinteinen (mm. syksy -07 malli 84)

Hyväntekeväisyyteen…

***

Tropiikkitäkin tilkkuja 10 kpl (13.2.07)

Lanka: kirjavia villa- ja puuvillasekoitteita

Ohje: Ama ja kj

Kaikkiin tempauksiin sitä onkin pakko osallistua. Tavallisesti virkkaamalla aloitin tekemään ensin kukkia. Löysin myös valmiita kukkia lankasäilöstäni ja lisäsin niihin vähän lisää väriä. Tein pari tilkkua sitten vapaavirkkauksella (= virkataan mitä mieleen juolahtaa) ja muutaman neliön muotoisen. Viimeiseksi yksi kirjovirkkauksella. Näistä tilkuista sai koottua ”sarjakuvan”. Tekstit vain puuttuivat.

***Lenkkihuivi (8.-9.2.07)

Lanka: Pronssi ja valkoinen sametti

Ohje: Novita kevät 2007 malli 4

Olen tehnyt näitä muutaman. Pari kappaletta taisi mennä lahjoiksi viime vuoden lopulla. Huuto.netistä huutamani samettilangat olivat omiaan tämän malliseen huiviin. Huivista muistuu mieleeni ala-asteella tekemäni pylpyräpitsi pyyhkeen reunaan. Pitsin jäännökset ovat vielä jossain tallessa (olen nähnyt ne tämän vuoden puolella), mutta pyyhe on hukkunut.

***Kukkabaskeri (20.1.07)

Lanka: roosaa ja valkoista samettisekoitetta

Ohje: Novita talvi 2004 malli 60

Minulla oli joskus (on se vieläkin tallessa) kirkkaanpunainen baskeri, jota käytin todella paljon aikoinaan opiskellessani ja kurssittaessani itseäni. Samaan sarjaan olivat villatakki ja -housut. Lisänä vielä pitkät mustat mokkasaappaat ja… jatko onkin salaisuus. No sen verran voin kertoa, että saivat päät kääntymään. Tuo baskeri on tallessa, mutta enää en sitä päähäni laittaisi. Tykkään enemmän nykyään luonnonvalkoisen ja roosan yhdistelmästä (sanoo yksi, jolla on usein päällä jotain vihreää). Tämä baskeri aloitettiin virkkaamalla ensin tuo kukka. Sitten ympärille alettiin virkkaamaan baskeria. Ensin leventämällä ja sitten kaventamalla. Kiva ohje.

***Pitsireunatunika (2.-20.1.07)

Lanka: Aino-akryyli

Ohje: Novita kesä 2006 malli 35

Viimeinkin löytyi meikäläisen vartalolle sopiva neule: tarpeeksi pituutta ja silti kaunis (pitsireunat). Lanka kohtasi sopivan ohjeen. Laskettuani tarvittavan ja tarjolla olevien kerien metrimäärät yhteen: lanka riittää juuri ja juuri. Parempi onkin riittää, en meinaan ole koskaan ennen nähnyt tuota lankaa ja tokkopa tulen koskaan enää kerinä näkemäänkään.

***Pitsiliina (11.-14.1.07)

Lanka: Kaksi ohutta (punainen ja valkoinen) virkkauslankaa
Ohje: Kauneimmat käsityöt 6/91

Minulla odotti (jo Jouluksi -06) liinalangat ja ohje. Olin laittanut sivuun miettiessäni lankoja ja niille sopivia ohjeita. Mutta koska Jouluksikin oli niin paljon tekemistä, langat saivat odottaa. Ehkä tämä menee ensi Jouluna pukinkonttiin, ellei sitä ennen löydä jo tarvitsijaa. Jopa valmiit tekeleetkin huutelevat kenen iloksi haluaisivat päätyä. Tämä päätyi (kuten niin monet tekemäni liinat aiemmin) läksiäislahjaksi.


***Takki (?)

Lanka: Novita Palma ja Cotton Garden Viola

Ohje: Novita Kevät/kesä 04 malli 32

Ja kun Joululahjoista päästään, niin alkaa synttärilahjojen teko. Onneksi mulla on aikaa tehdä. Olisihan se ihan hassua ostaa lahjat, kun on kerta aikaa väsätä itse. Parempi aloittaa jo nyt tekemään, kun (toivottavasti tänä vuonna) juhlat ovat helmikuussa. Kummipoikani täyttää kokonaiset 2 vuotta.

***Myssy (12.11.-4.12.06)

Lanka: Chenille-sametti
Ohje: Novita
06 talvi nuorisoliite malli 46

**Kännykkäpussi (27.-30.11.06)

Lanka: Villasekoitelanka
Ohje: Nuorisoextra syksy-05

Kännykälläni ei ole minkäänlaista säilytyspussia, eikä hihnaa, josta sitä roikottaa. Novitan nuorisoextra on pieni mutta pippurinen lehti. Joten sitten intouduin tekemään tämän. Tähän voisi sitten lisätä myöhemmin jonkin kännykkäkorunkin. En vaan osaa sellaista tehdä.

***Vyö (14.-17.11.06)

Kuvassa oikealla

Lanka: valkoista ja ruskeaa Puuvillalankaa
Ohje: Mukailtu: Novita talvi/05 malli ??

Mitkään nahkaiset vyöt eivät näytä paisuneella keskivartalollani hyviltä. Ajattelin sitten tehdä vyön, josta ei reiät lopu. Juu, neulomalla. Yhden kerroksen helmineuletta kahdella ohuella langalla. Aina sopivan pituinen: solmu vaan ja menoks.

***Lenkkihuivi II (10.11.06)


Lanka: luonnonvalkoinen Opera-sametti
Ohje: Novita talvi 2006 malli 15

***Turkoosi kaulaliina (10.-13.11.06)

Lanka: 7 veljestä (ylläolevassa kuvassa)
Ohje: Novita talvi 06 malli 62
Lankaa oli kivasti juuri (jäi sitä ylikin) kaulaliinaan. Aina vaan parempi, kun löytyi ohje uusimmasta lehdestä. Kaulaliinoja (niinkuin huivejakaan) ei ole koskaan liikaa. Kiva oli tehdä ainaoikein-neuloksena. Ohjeessa oli tehty raitalangasta, mutta lankavaihdossa saamani turkoosi kerä huuteli, että sopisi nyt juuri tuolle ohjeelle.

***Lenkkihuivi I (30.10.06)

Lanka: Chenille-samettia
Ohje: Novita talvi 2006 malli 15

Muutama kaulahuivi tarttee vielä pinnistää LVP:ssa. Itse asiassa ainakin kolme. Tämä huivi on todella kaunis ja uudenaikainen. Yleensä harrastan ei-niin-muodissa-olevia neuleita. Mutta joskus on kiva kokeilla jotain uutta. Blogin ”huoneentaulukin” jo edellyttää.

***Korkeavyötäröinen paita (15.-30.10.06)

Lanka: Novita Nalle luonnonvalkoinen
Ohje:
Novita talvi 2006 malli 22

Ensin tein syntymäpäivälahjaksi saamastani luonnonvalkoisesta Nalle-langasta kaksinkertaisena boleron. Jotenkin se ei onnistunut. Uusimmassa Novitassa oleva paita sitten innosti kokoeilemaan, josko lanka olisi sopiva ihanaan pitsineuleeseen. Aikaisemmin tein kietaisuneuleen pitsineuleena. Tämäkin oli pitsineuletta, jossa oli vähän haastetta pelissä mukana. Loppua kohden osasin mallineuleen jo ulkoa. Minkähän pitsineuleen tekisin seuraavaksi? Niin ja lankaa jäi 450g:sta 30g! Eli tarkalle meni.

***Kassitossut III (12.-13.10.06)

Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita

Ohje: Novita 6/02 malli 55

Niin ja näitä olen ahkeroinut parit kappaleet. Jalkaan laitettavia ei ole koskaan liikaa. Tarvitsee olla joka säälle ja vuodenajalle, niinkuin kenkiäkin. Aikaisempana vuotena tein samanlaiset systerille tummansinisestä.

***Folklorea (12.8.-18.9.06)

Lanka: syksyn muotisävyistä Novita 7-veljestä ja Nallea

Ohje: Novita syksy 06 malli ??

Novita-klubin kautta minulle tarjottiin 2 kg lankaa. Tämä villapaita (lukuunottamatta muutamaa Wool-ostoa) syntyi tuon lankapaketin innoittamana. Alkuperäisessä ohjeessa oli petroolia, vaihdoin tummansiniseksi ja ruskeata, jonka vaihdoin tummanharmaaksi. Näin sain vähän ajattomamman neuleen. Tämä oli kyllä haasteellisin villapaita sitten Haasteen jälkeen. Lankaa sai todella kiertää ”kerran jos toisenkin” keskenään. Onneksi kuitenkin korkeintaan kahta eri lankaa kerroksella. Onkohan niitä villapaitoja, joissa olisi enemmän – kuin kaksi – neulottavia lankoja kerroksella? Katselin jotain vanhempaa Novita-lehteä ja siinäkin oli vain kaksi erilaista lankaa kuviokerroksilla. Muuten värit vaihtuivat usein. Eniten lankaa meni tässä folklore-neuleessa poolokaulukseen :50g Woolia!!! Muuten langat olivat riittoisia ja niitä oli aika täsmällinen määrä. 

***

Nettineuleet 2006-2007

– ohjeet näihin löytyvät mm. Ullasta, Käspaikasta, Modasta

Tiedot: Nimi, (tekoaika), käytetty lanka, linkki ohjeeseen ja tarinaa tekemisestä ym. neuleeseen liittyvästä.

***Tilkkupeitto (3.3.-22.10.07)

Lanka: Villasekoitteita
Ohje: Vaaka ry

Ihanaa! Yli puoli vuotta kestänyt peittoprojektini on vihdoin valmis. Kaikenlaiset ohuehkot langanloput sain käytettyä tähän juttuun. Omassa peitossani ei niin ole värien väliä, muuten kuin tilkkujen sijoittelussa. Jos sekään ei olisi niin tarkkaa, yhdistelisin tilkkuja sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Mutta joku suunnitelma eri väristen tilkkujen sijoittelussa täytyy aina olla. Sitten kun on suurin osa tilkuista valmiina, voi aloittaa yhteen ompelemisen. Koska tilkut ovat ainaoikein-neuletta, ne voi yhdistää oikealta puolelta. Lopuksi virkkasin reunaan vielä kiinteitäsilmukoita mustalla langalla ikäänkuin kokoamaan peiton. Niin että kyllä minä noinkin pitkiin projekteihin jaksan panostaa.

***Tilkkupeitto (7.7.-6.9.07)

Lanka: Villasekoite
Ohje: Vaaka-tilkut

Siskoni sanoi nähdessään Vaaka-peiton ja puhuessani niistä, että miksi en tee hänen pojilleen peittoja. Noh peitto olisikin sellainen lahja, ettei sitä heti paketista avattua heitettäisi nurkkaan. Tottakai tätikin sellaisen pykää. Kolme kuukautta  oli aikaa, mutta  parissa  kuukaudessa  sain kokoon 5×4 tilkkua olevan peiton. Reunaan vielä kiinteitäsilmukoita ja peitto pakettiin kortin kera odottamaan 5vee-päiviä.

Siskon poika meni makuulleen ja kokeili peittoa ensin hämyn vuoksi toisinpäin: varpaat näkyivät. Täti huolestui. Käänsi peiton oikein päin. Sehän oli juuri oikean kokoinen! PS: Eikä sitä heitetty nurkkaan.


***
Sniikkerit (23.7.07)

Lanka: Nalle Colori

Ohje: Nicefactorista silmukat ja alku, jatko ja sädekavennus omaa sovellusta.

Neuloin koko sniikkerit tasona ja jalan päälle tein sievän sauman neulottuani reunoissa ainaoikein-silmukan. Silloin voi neulotut reunat yhdistää vuoropistoin oikealta puolelta. Sukissakin, kun sauma tulee pohjaan ja taakse, niin ei paina tuollainen sauma yhtään. Oikeen saumasukat! ;o)

***Raitasukat (8.-14.6.)

Lanka: Schachenmayr nomotta Regia

Ohje: Sukat kahdella puikolla II / Käspaikka

Olin kesäretkellä Hämeenlinnassa. Kun mietittiin, missä voisi käydä kaupunkiasioilla, niin Anttilan lankaosasto juolahti heti mieleeni. Olen lukenut blogeista raidallisista sukkalangoista. Täsätäkin langasta olin nähnyt valmiit sukat. Yhdestä 50 g:n kerästä sain juuri yhden parin lyhytvartisia nilkkasukkia. Tosi kestävän tuntuista, vaikka onkin ohutta, lankaa. Tein tutulla kahden puikon systeemillä. Raidat menivät lähes tasan. Toisen sukan loppuun lisäsin vihreätä ylijäämälankaa, että sai sukan pääteltyä. Hassua, että loppui juuri raitaa ennen kuin edellinen sukka. Hintavaakin lankaa tämä, mutta sukat (valmiit) ovat monta kertaa kalliimpia. Näitä tekee silloin tällöin ihan harrastuksenaan. Josko toisesta kerästä tekisi kypärämyssyn, kun lanka on 100% ja hyvin pehmeätä villaa?

***Ylösalaisraglan 2 (31.5.-11.6.)

Lanka: Erilaiset puuvilla- ja samettilangat

Ohje: Ulla 01/04 Ylösalaisneule

Minulla on jo yksi valmis Ylösalaisraglan. Nyt siis kaksi. Tähän saatan vielä lisätä helmaa, kun on niin lyhyt. Mutta on silti ollut jo minulla käytössä. Neuloin kaikki puuvillaiset ja samettiset samanpaksuiset langanloput tähän malliin. Aluksi laitoin kaikki nöttöset sopivaan jonoon värisilmäni mukaan ja aloitin neulomaan ylimmäksi sopivimmaasta langasta. Kirjasin vihkoon ylös lankojen järjestyksen, sillä taloudessa on kissa, joka tosin ei välitä lankakeristä. Mutta jono oli niin pitkä, että olisin itse sotkenut kenties järjestyksen. Enkä olisi näillä helteillä muistanut pää jähmeänä mikä lanka olisi ollut seuraavaksi.

Tein vahingossa liian lyhyen ja jatkoin reunaan vähän vaaleanpunaista ja oranssia. Onneksi oli helppo jatkaa…

***Pikeepusero (17.5.-8.6.)


Lanka: Novita Samos Lollipop ja Tahiti

Ohje: Moda

Teen usein neuleita Novitan ohjeilla. Sukkien ohje on Käspaikasta ja Ullasta löydän silloin tällöin myös neulottavaa. Tämän neuleen kohdalla kävi niin, että surffailin kiinnostuneena Modan sivuilla ja löysin kivan ohjeen. Minulla oli melkein sopiva määrä lankaakin: Samosta oli jäänyt ”Viehättävästä jakusta” ja myös vanhaa Tahiti-nauhalankaa olin joskus hamstrannut. 5 mm:n pyöröt olivat jo tutut Samoksen käytöstä ja  tämän neuleen tekoon siis tarvittiin ko. puikot. Jälkeä syntyi nopeasti, mutta lanka pääsi kuitenkin loppumaan kesken. Vanhempien laatujen kohdalla olen ennenkin turvautunut Novita-klubin Ostetaan-palstalla. Niinpä nytkin laitoin ilmoituksen. Lankaa löytyi juuri sopivaa väriä, josta olin helpottunut. Taidanpa jatkossakin tehdä samoin. Kun lanka saapui, jatkoin neuleen valmiiksi ja nyt se vain odottaa käyttöä.

***

Sukat pyöröpuikolla (1.-13.5.07)

Lanka: Sininen 7-veljestä
Ohje: 2:n puikon sukat / Käspaikka

Tämä on niin mukava sukkaohje, että teen kummatkin sukat samaan aikaan. Olen tehnyt samaisella ohjeella monet miesten ja poikien sukat. Inhoan sukkapuikkojen kilinää. Näitä tehdessä ei kilise eikä putoile. Lopuksi ommellaan sauma (teen ao-pykäreunan) oikealta puolelta vuoropistoin (=ensin toisesta reunasta koukataan neulalla ao-pykä sitten toisesta reunasta samallalailla jne…). Olin ommellut toisen sukan sauman ja ajattelin toista, kunnes huomasin, että olin jossain vaiheessa pudottanut kantapään silmukat noin vaan odottamaan. Sitä en koskaan tiedä miksi. Mutta kuuntelin Euroviisuja ja ajattelin tehdä sukat nopeasti valmiiksi niiden aikana. Jouduin purkamaan, mutta kun Euroviisut loppuivat, toinenkin sukka oli valmis.


***Hahtuvakämmekkäät (6.-8.2.07)

Lanka: Tunttarullan luonnonvalkoinen hahtuva

Ohje: Polysemiakämmekkäät Ulla 02/06

Kevät on liian lämmintä aikaa sormikkaille, joita pidin koko talven. Tein isot hahtuvakämmekkäät ja laitoin 40 asteeseen muun pyykin joukkoon huopumaan. Pyykkikasasta löytyi pari möykkyä. Mutta ne olivat vielä kämmekkäiden muotoiset pienen muovaamisen jälkeen. Nämä ovat ihanat kevätkelillä, kun sormia ei enää palele, mutta ranteet on suojattava jotenkin.

***Peitto IV isoista tilkuista (26.9.06-3.1.07)

Lanka: Villalankakeriä

Ohje: Vaaka ry

Aina kun alkaa pahvilaatikoihin kerääntymään vajaita keriä, joille en keski käyttöä muuten, alkaa uusi tilkkupeitto muotoutumaan. Tällä kerralla tein ensin 60cm x 60cm olevan ison tilkun. Sitten yhden L:n muotoisen tilkun ja lopuksi pitkän tilkun. Kasasin tilkut yhteen. Pikkaisen epäkurantti peitto erikokoisten palojen takia. Kuitenkin sain otettua suhtkoht hyvän kuvan sohvalle aseteltuna. vastaava peitto voisi olla hyvä tausta muille neulomuksille. Sen tarvitsisi kylläkin olla jotain neutraalia väriä esim. beessi tai luonnonvalkoinen.

***Pro Tuomas-tilkkuja 5 kpl (27.-29.11.06)


Lanka: Siniset villasekoitelangat

Ohje: mm. Vaaka ry

Vuodatuksen Tuomas on ollut todella ahkera, eri toten kun järjestelmä meni sekaisin tässä muutama viikko sitten. Hauskoja tosin kaiken sählingin keskellä olivat rn rn rn -kommentit keskellä postausta. Mistä lienee saaneet alkunsa? Tuomas ahersi ja kiitos Muoriskalle, joka agiteerasi tilkkupeittolahjan. Tuomas on lähettänyt jo kiitoskirjeenkin sähköpostiin, vielä ennen Joulun pyhiä.

***Hiuslenkki (27.11.06)

Lanka: musta Novita Tennessee

Muut tarvikkeet: Kuminauhaa sopivan pituinen pätkä renkaaksi solmittuna.

Ohje: Käspaikka Hiuspompula


***
Fifi I.II (1.-9.11.06)

Lanka: luonnonvalkoinen ja vaalean ruskea puuvillasekoite
Ohje: Ulla 1/04

Innostuin kokeilemaan Fifiä puuvillalangasta. Onneksi on lankoja säilössä, että voi kokeilla. Yleensä kokeilut ovat kivoimpia, kun alussa ei tiedä minkälainen edes olisi tulossa. Fifi II näyttää kuin olisi tehty puuvillalangasta. Sekin tarvitsee joskus kokeilla. Huiveja ei ole koskaan liikaa. Jos ei tarvitse itse, voi antaa lahjaksi.

***Puuvillasukat (31.10.-1.11.06)

Lanka: vihreät puuvillasekoiteet
Ohje: Käspaikka 2:n puikon sukat

***2:n puikon sukat VII (13.-30.10.06)

Lanka: VillasekoiteOhje: Käspaikan kahden puikon sukat II

Toiveen mukaisesti tein muutaman parin sukkia. Kahdet pienet olisi vielä tekemättömien listalla. Kunhan ne aloittaa, niin sitten pian valmistuvatkin. Viime vuonna ahkeroin töppösiä. Nyt sitten näitä uuden-tavan-sukkia.
***Sukat VI (11.-12.10.06)

Lanka: Novita 7 veljestä jättiraita
Ohje:
Käspaikan kahden puikon sukat II

Toiveen mukaisesti tein erään perheen pikku-ukoille ja isännälle sukkia. Kahdet pienet olisi vielä tekemättömien listalla. Kunhan ne aloittaa, niin sitten pian valmistuvatkin. Viime vuonna ahkeroin töppösiä. Nyt sitten näitä uuden-tavan-sukkia.

***Samettinen pikkupusero (15.-18.9.06)

Kuva 1: lyhyenä

Kuva 2: jatkettuna tummansinisellä

Lanka: tummaa Chenille-samettia

Huusin melkein kilon samettilankaa. On valkoista, vihreätä, mustaa, roosaa, luonnonvalkoista ja beessiä. Tämä lanka on vähän samantyylistä kuin Novitan Samos, ainakin neulepinnaltaan ja kai tiheydeltäänkin. Vaikeata vaan keksiä mitä tekisi. Kerään 95-vuodesta asti Novitan lehtiä ja muutamassa on samettilangallekin ohjeita, hyvä niin.


***Sukat V (31.8.-2.9.06)

Lanka: Villasekoite

Ohje: Käspaikan kahden puikon sukat II

Toiveen mukaisesti tein muutaman parin sukkia. Kahdet pienet olisi vielä tekemättömien listalla. Kunhan ne aloittaa, niin sitten pian valmistuvatkin. Viime vuonna ahkeroin töppösiä. Nyt sitten näitä uuden-tavan-sukkia.


***Sukat IV (21.-22.8.06)

Lanka: Novita 7 veljestä jättiraita

Ohje: Käspaikan kahden puikon sukat II

Ylösalaisneule (2.-12.8.06)

Lanka: Luonnonvalkoinen ja keltainen Safari ja virkkauslankaa

Ohje: Ulla 1/04 Ylösalaisneule

Monesta blogista olen lukenut ylösalaisneuleesta, jossa ei ole saumoja ollenkaan. Lankapulassa (ei ole enää) purin yhden pitkähihaisen neuleen, jota ei ollut tullut käytettyä kinkkisyyden takia. Tarvitsenhan vaatteita tämänkin painoisena. Harmittaa, jos on vaan kinkkisiä neuleita tai niitä pidän-kun-laihdun vaatteita. En mitenkään meinaa uskaltaa tehdä L tai XL-kokoisia neuleita. Mikä siinä onkin, että aina teen M-kokoisia tai liian lyhyitä? Makkarat on ja pysyy niin kauan kuin harrastan yösyömistä, joka taas johtuu siitä, että aamupäivällä en syö mitään. Ai miksi? No kun nokun nukun.

_____

Tilkkupeitto III Vaaka ry:lle (28.5.-2.8.06)

Lanka: kirjavia villasekoitteita

Ohje: Useiden ohjeiden yhteinen määränpää

Kolmatta peittoa aloittaessani olivat aikaisempien kokemukset jo vieneet tekotapaani enemmän oikeaoppiseen suuntaan. Tein ohuesta langasta kaksinkertaisena. Pohjaväri oli sama, mutta toinen väri vaihteli. Ensimmäinen tilkku oli niin kaunis, että meinasin ottaa siitä jo kuvan.  Kun enää muutama tilkku oli tekemättä, ajattelin  jo yhdistämistä. Kaapissa odotti (odottaa vieläkin) n. kilo jämälankoja seuraavaksi peitoksi. Kun siivoskelin lankahyllyjä, ne ilmoittivat asiasta.  18. tilkun valmistuttua jäljellä oli vielä keltaista lankaa, että niistä sai juuri kaksi tilkkua tehtyä.  Tilkkujen neulominen on sopivaa ulkona neulottavaa, kun ei tarvitse kytätä ohjetta. Eikä ole LVP:ia, että tarvitsisi äkkiä viedä piiloon. Tulihan se palojenyhdistämisinspiraatiokin ajallaan. Tilkkujen keskinäistä sijoittelua voisi vielä opetella. Tässä tummat tilkut yhdessä kulmassa. Ne olisivat voineet olla tasaisesti kulmissa, raitaset keskellä ja muut siinä ympärillä.


***

Verkkokassi (27.-29.7.06)

Lanka: luonnonvalkoinen kaksinkertainen kalalanka

Ohje: Ulla 2/05 Verkko-kesäkassi


***Sukat II 3.-6.7.06)

Lanka: Villaa

Ohje: Käspaikan kahden puikon sukat II

***Poncho (18.-24.6.06)

Lanka: harmaa-musta Novita Mode

Ohje: Pirkka 6-7/06

Pirkka-lehdestäkin löytyy hyviä ohjeita. Vai onko se niin, että jos lehdessä on pari ohjetta, ne ovat hyviä. Huomasin tämän pontson ohjeen, kun löysin keltaiselle pitsitakille kohteen (pitsipontso). Mulla oli sopivat 250 g Novitan Modaa (vanha lanka)  jäljellä. Ostin tätä varten myös mustaa Tennesseetä. Mutta sitä ei onneksi tarvittukaan. Oikeastaan kaikki Pirkka 6-7/06-lehden ohjeet ovat olleet huomioni alla. Mulla on kaapin pohjalla lakki, joka on ihan samanlainen kuin ko. lehden ohjeessa. Mutta siinä on kirjavat värit. Tarttis varmaan näpsästä kuva lakistakin.

Päiväkirjamerkintöjä tekovaiheista:

200606 Aloitin pari päivää sitten tekemään Pirkan 6-7/06 lehdessä ollutta pitsistä ponchoa. Se, joka neulotaan. Luulin, että 250g wanhaa Novita Mode-lankaa riittäisi ponchoon. Mutta koska teen L-kokoisen, ei se riitäkään. Mun tarttee tehdä kappaleiden yläosat jollakin muulla värillä. Äh…aina näitä langan riittämyysongelmia piisaa. Sen siitä saa, kun omistan enää vain noin kolme kilogrammaa lankaa. Lähiaikoina säilöni tosin lisääntyy kilolla. Jippii!

210606 Ostin tätä varten pienen heräteostoksen tänään: 100g Tennesseetä. Mutta jatkettuani ponchoa huomasin, että mustaharmaa lanka riittää sittenkin. Mitä mä nyt teen mustasta langasta? Kai sillekin käyttöä löytyy. Jos ei muuten, niin ainakin lankavarastoa täydentämään.

240606 Juhannuksen aikaankin neuloin sen verran, että sain tämän valmiiksi. Otin valokuvan. Kamerassa on jo 26. kuva menossa. Filmi on 24:n kuvan. Herää epäilys, onko filmi pyörinyt ollenkaan? Tai sitten pyörii paikallaan. Toivottavasti kuitenkaan näin ei ole tapahtunut.

***2:n puikon sukat (tai 3,5mm:n 40cm pituinen pyöröpuikko) (26.-28.5.06)

Lanka: viininpunainen Novita Nalle

Novita-klubin neljännen vaihtariringin lankaa oli jäljellä. Viininpunaisesta Nalle-langasta aloin tekemään helppoja sukkia 3 mm:n pyöröpuikolla. Ensimmäinen sukka valmistui samana iltana. Pian aloitin toista tekemään. Todella helpolla tavalla saa tehtyä ohuemmatkin nilkkasukat. Mieteiskelin tehdessäni, että samalla tyylillä voisi tehdä puuvillaiset sukat. Kun sukkapuikoilla ei tahdo puuvillalanka pysyä.


***
Huivi (27.3.-4.4.06)

1. versio

2. versio

Lanka: Novita Ibiza

Ohje: Ulla 1/05 malli Crann Bethadh

Ullaneuleessa on todella ihania ohjeita. Tämä huivi on Marjutin ideoima. Ohjeessa se oli tehty mohairlangasta, mutta taisi kuvana olla puuvillainenkin. Niin kuin tämäkin on.
En ole vielä käyttänyt tätä ahkerasti. Kun en oikein keksi minkä kanssa käyttäisin. Ehkä jonakin viileänä kesäiltana jonkin vilpoisen mekon kanssa. Neuloin vilpoisen kesämekon, mutta se on vielä kuvaamatta.
Olen löytänyt käyttötarkoituksen: solmin yläkulmat yhteen ja pujotan hartialämmikkeeksi. T-paidan tai topin kanssa mitä mainioin yhdistelmä. Auttaa myös neuloessa. Ehkä pienestä villahuivistakin saisi villaisen hartialämmittimen.

***Branching Out II (13.-16.3.06)

Lanka: ruskea+kirjava Fildea
Ohje: Knitty spring/05 Branching Out

Viime aikoina olen alkanut tekemään useita kappaletta samalla ohjeella. Tämä Branching Out-huivi on yksi sellainen. Yleensä ”toistaminen” johtuu mm. siitä, että joku näkee ylläni neuleen ja ihastelee niin paljon, että innostun tekemään uudestaan. Tai sitten pidän itse jostain neuleesta niin paljon, että lahjaksi tehtyäni teen itsellenikin. Kolmas syy on, että jokin helppo neule on kiva tehdä lahjaksi useammallekin.

***Kukkaro (20.-21.02.06)

Lanka: Pompei ja Spinell ja jämislanka

Ohje: Ulla-neuleen 2/05 mallia mukaillen

Idea lähti Ulla-nettineulelehdestä olleesta pienten pussukoiden ohjeesta. Silmukkamäärä on myös samasta ohjeesta. Mutta loppu onkin omaa kehitelmää. Ohje on vielä kirjoittamatta. Tämä on lisäksi ainut. jonka olen tehnyt näin. En viitsinyt – laiska kun joskus olen – lähteä etsimään kaupasta vetoketjua, joten päädyin tekemään läpän, jonka kiinnitys on napilla.

***Kääntötoppi (6.-9.2.06)

Langat: Pompei ja Spinell, ja ohut oranssi puuvilla

Ohje: Novita Tahititoppi

***

Kehitelmät 2005-2007

Tällä sivulla tarkoitukseni on koota kasaan erilaiset omat kehitelmät. Joitakin olen tehnyt toki useamman kappaleen, kuin mitä kuvia on, mutta kaikista siis ei ole kuvia. Ensin ajattelin laittaa mukaan myös kehitelmien ajankohdat, mutta moni on seurausta toisesta tai ensimmäisestä tai kolmas neljännestä. Vertailun vuoksi kuvat ovat usein vierekkäin, niin että vanhin kuva on ensin. Nämä ovat tosin kaikki vuodesta 2005 tähän päivään asti.

HUOM! Muutamissa kehitelmissä otsikosta linkki ohjeeseen!

***Laukku ja huivi
Lanka: villasekoitteita: Laukku on muuten samalla tavalla tehty kuin huivi mutta patalapun tyyliin muotoiltuna. Tietokoneeni oli huollossa, joten minulla oli runsaasti aikaa virkata ja kutoa. Huiveja ei ole koskaan liikaa. Teinkin sitten huivin virkkaamalla langan lopuista. Ensin virkattiin ketjusilmukkaa, johon pylv. Vaihdettiin lanka ja virkattiin seuraava kerros koukkaamalla edellisen kerroksen keskikohdalta. Seuraavalla kerroksella taas uusi lanka jne… kunnes huivi on sopivan pituinen. Perusohje oli Sandran parin vuoden takaisen Joululehden ohjeissa.

***Pipo (4.-5.10.07)

Lanka: Novita Samos ja 7-veljestä ja Nalle Colori: Näitä pipoja tein muutama vuosi sitten enemmänkin. Silmukkamäärä vaihtelee käytetyn lankamäärän mukaan, mutta tekotapa on sama kaikissa pipoissa. Nykyään teen nämä paksummasta langasta olevat tasoneuleena, koska en omista sopivan kokoisia paksuhkoja pyöröpuikkoja (4mm). Tein toisenkin pipon. Se on menossa eräisiin hyväntekeväisyysmyyjäisiin. Kiito vielä vinkistä Marille!


***
Kauluri (1.9.07)

Lanka: Novita Teddy vaaleanpunainen: Tarvitsi tehdä huovutetun laukun pariksi jokin kaulaan laitettava. Toiveikkaana aloitin virkkaamaan harvaa 10 ruudun virkkausta 6mm:n koukulla paksusta langasta. Mutta eihän lanka riittäisi minkäänlaiseen huviiin. Joten päätin virkkauksen yhdistämällä päät ks:lla yhteen ja laittamalla vielä hapsut alareunaan. Siinä minulla oli valmis kauluri-panta-myssy syksyn viimoja vastaan. Hyväksi olen todennut käytännössä. Vaalea punainen kauluri antaa väriä kasvoihini ja hiuksiinikin. Taidanpa ruveta käyttämään ko. väriä enemmän. :o)

***Muunteluhuivi

Lanka: Novita Butterfly ja Tango Star: Intouduin ihan omalla mallilla tekemään huivia. Tämä on muunteluhuivi kuitenkin: hihatin, kun solmii langanpäät selkään; pään suojus; tai hartioille heitettynä (vaikka vain toisella puolelle), tai kääräistynä kaulaan solmien päät yhteen tai solmiamatta. Miten nyt hyvä ystäväni itse mielii laittaa. Tarviikin sanoa, että katsoo käyttöohjeet täältä ;o)

***Virkattu kolmiohuivi (1.-2.6.07)


Lanka: Novita Tennessee ja Tango Star: Yhdessä Neulovat-tempauksen tiimoilta jäi vieläkin lankaa. Lisäksi minulla oli säilössä sopiva määrä hapsulankaa. Mietin ohjettakin, mutta aloitin kuitenkin virkkaamaan – mielessäni kolmion mallinen – ruutukuviota. Lanka loppui ja päättelin huivin. Lisäksi virkkasin yläreunaan hapsulankaa. (Loput hapsulangasta käytin pitsisen paidan kaula-aukkoon tukevoittamaan reunaa. Ai mutta sitten ihan viimeiset käytin hiuslenkkiin. Niitä kun ei ole pitkähiuksisella koskaan liikaa. :o)


Lanka: Toika Chenille

Lisätarvikkeet: 9 kpl ”lasikiviä”

Äiskä mainitsi sanan kolmiohuivi jossain vaiheessa, kun olin kylässä. Ajattelin heti, että Hänelle teen lahjaksi jonkin pitsisen. Mutta koska minulla oli oma malli huiviin, kokeilin tehdä alkua. Aloitin kaksinkertaisella langalla ja 3,5mm:n pyöröpuikoilla. Mutta ajattelin, ettei lanka riitä. Niinpä vaihdoin puikot 4mm:iin. Jo alkoi huivia syntyä. Koetin valmiina itselleni ja huivia voi käyttää monella eri tavalla. Löysin kämppäni nurkasta kirjoituspöydän kansilevyn. Siinä on toinen puoli vaalea ja toinen tumma. Jippii! Se kävisi jatkossa kuvaustaustana mm. huiveille, pienille kuvattaville, ja jopa villapaidoille, kun sen kääntää pystysuuntaan.

***Retale (2.-6.4.07)

Lanka: puuvillaa

Tästä piti tulla pyyhe, mutta väriyhdistelmä on niin kaunis, että teen tästä jonkin muun. Minulla on suunnitelma, mutta en kerro vielä. Sitten vasta, kun on ihan valmis. Neulonnan osalta ei tule lisää, mutta jotain muuta. Ymmärtäisitte, jos näkisitte retaleen, ettei voi laittaa käsipyyhkeeksi.

***Pefletti tai pannunalunen

       

Lanka: Samettia ja puuvillaa

Alunperin piti tulla pyöreä tuolinpäällinen, mutta into loppui kesken ja tulikin pefletti. Lahjavara jollekin miespuoliselle lahjan tarvitsijalle. Käytössä olevista tuoleistanikaan ei yksikään ole pyöreä. Mulla on kyllä ”takataskussa” yksi oma kehittelemä ohje, jolla voisin tehdä uudet tuolinpäälliset. Saan sitten taas piiloon vähemmän kivat langat.

Lanka: Puuvilla- ja villäjämiksiä:  Tää on taas näitä, joista alunperin piti tulla jotain muuta mitä sitten loppujen lopuksi muotoutui. Lahjoiksi tarvitsee kaikenlaista ja ajattelin tehdä silloin tällöin patalappuja. No mikä tästä sitten piti tulla? No tuolin- tai pyöreän tyynynpäällinen.

***Vauvan hahtuva-vaippahousut (2.-5.2.07)

Lanka: Tunttarullan luonnonvalkoinen hahtuva

Aloitin tekemään vauvan kokoisia, mutta niistä tulikin isommat. Ehkä laitan pesukoneeseen -> josko huopuvat pienemmiksi. Saas nähdä miten käy. Voiko niitä sitten käyttää? Jos menee joustavuus pois. Mutta pakko kokeilla. Ei oo yhtään kokemusta hahtuvasta. Tää kerä oli ensimmäinen.

Vaippikset IV (30.11.-3.12.06)
Lanka: luonnonvalkoinen Anetjärveläinen lampaanvilla

Villavaippahousut III (2.-7.9.06)

Lanka: harmaa Orna-huopalanka


Villavaippahousut II (27.-28.6.06)

Lanka: Novita Helinä
Villavaippahousut

Lanka: Novita Wool

***Rullahuivi (20.-24.1.07)

Lanka: villasekoitteita

Kun Joulun hys-hys-jutuista on selvitty kiitoksilla ja kehuilla, alkavat nämä synttäri-hys-hys-ajat. Lähipiirissä on syntymäpäiviä paljon keväällä ja nimipäiviä syksyllä. On toisinkin päin, mutta pääasiassa keväisin keskityn kevääseen ja syksyllä alan miettiä Joulun toiveita.

Tämä kaulahuivi on taas monen ohjeen ja kuvan yhteistuotos, joten otan ohjeesta pisteet itselleni. Langat, idea ja kohde yhdistyivät taas oikeaan aikaan ja eikun neulomaan. Onneksi talvi tuli vihdoinkin. Villapaidoille, kaulaliinoille, paksuille takeille, talvikengille ym ym on taas käyttöä. Ja tietenkin rattikelkoille, pulkille, liukureille ym ym… Pienenä tyttösenä muovikassilla oli mukavin laskea mäkeä. Luisti varmana ja hauskaa oli. Snif… ei kissan kanssa voi mennä pulkkamäkeen. Mutta voi nukkua pirtin lämpimässä kylki kyljessä.

***Pyyhe

Lanka: mm. Marilyn, Elegance, Safari :Peiton tilkkua suurentamalla ja vaihtamalla villalanka puuvillaan saa kivoja ja taatusti yksilöllisiä pyyhkeitä. Tämä on taas niitä jämälankakohteita, joihin saa äkkiä uppoamaan erinäisetkin nöttöset lankaa. Sopivia värejä kun laittaa peräkkäin ja aloittaa neulomaan, saa kiva värisenkin. Tosin tuo riippuu tekijän värisilmästä joka on riippuvainen mielen liikkeistä.

***Kaksi kaulaliinaa

Lanka: Ruutis: villaa, punis: Novita Teddy Viimeiset tekemäni LVP-projektin tiimoilta. Otin kuvan ja laitoin äkkiä pakettiin. Jouluun on enää (21.11.06) 32 päivää. Iiks!

***Isoäidin-neliö tyynynpäällinen (30.9.-17.11.06)

Lanka: puuvillaa: Tänä vuonna (2006) olen innostunut tekemään tyynyjä lahjoiksi. Yhden tyynyn voi antaa monen ”saman poppoon” ihmisen käyttöön. On niinku yhteinen lahja. Tulee kivan paksu pakettikin.

***Virkattu kauluri

Lanka: Novita Hippy


***Tyyny

Lanka: villasekoitteita

***Liivi

 

    

Lanka: Novita Pop tai ohuet villasekoitteet kaksinkertaisena

Tein omalla ohjeella liivin. Mutta siitä tuli liian pieni; ei siis mahtunut ympärille. Keksasin, että virkkaan reunoihin pitsikaitaleet. Lisäksi olen ajatellut jotain kiinnityssysteemiä. Ehkä nyörit, kun samaa lankaa on vielä nöttöskä jäljellä. Mistä löytäisin sopivan pitsin virkkausohjeen? Ja laitanko molempaan reunaan pitsin. Sain idean…hys…:x Pitsi saisi olla pala, joita tekisin muutaman peräkkäin 3-4 kpl?

Löysin sopivan ”pitsin”  Novitan kesä -05 lehdestä. Ihan perinteinen isoäidin neliö. Sitä kun virkkaa 6mm:n koukulla paksusta langasta (mm. Pop), niin tulee juuri sopivan kokoinen pala. Niitä muutama peräkkäin niin ”vot pojat” liivi näyttää uudelta ja pääasia: mahtuu päälle. Liivi valmistui sittenkin nopeasti. Ihan kuin huomaamatta. Kyllä toisen kannustamana ja neuvoilla saa paljon aikaiseksi. :o)


***Huivi
Lanka: Anttilan 100% villa ja hapsulanka Vaihtohuivin tekemisestä: Toiveina olivat: a)villaa b)pienikokoiselle c)väri: ruskea tai vihreä d)tyyli: selkeä ja yksinkertainen. Lisäksi vakoilin Solen blogista, että ei tykkää pitsineuleesta. Siksi Fifinä aloitettu huivi piti purkaa. Otin käyttöön isomman (7mm) pyöröpuikon. Sitten huivi alkoi tuntumaan käteenkin mukavalta. Koska huivi kaipasi vielä jotain lisää, kaivoin nimettömän hapsulangan esille ja olin iloinen, kun sille löytyi käyttöä. Kehuja olen saanut, kun on tumma huivi ja vaaleammat hapsut. Vahingossa taas uusi idea *pling*.
Yllä olevan kuvan teksti:
Keskeneräinen vaihtohuivi. Tässä vaiheessa luulin, että tuli liian pieni ja lanka loppui kesken. Mutta onneksi muistin saajan olevan pienikokoinen ja lisäsin vielä hapsut. Tämä on niinku Fifinä aloitettu, mutta koska saaja ei tykkää pitsineuleista, piti tehdä uusi versio ja tein vain reunoihin lisäysreikärivit (onpa hassu sana). Huivin saaja oli tyytyväinen ja kuulemma löysi heti käyttötarkoituksensakin. Neulojan hartain toive onkin, että neulomuksensa menisi käyttöön.

***Kauluri kukalla

Lanka: kirjavaa Parisia, Boucleeta, villasekoitteita

Langat: kirjavaa Funny-hapsulankaa, Ainoa (kukka), Lilian softia, Venetiaa, joitain villasekoitteita: Näitä innostuin tekemään muutaman LVP:tä ajatellen. Malli on omakehittelemäni kauluri, jota voi pitää takin sisällä tai villapaidan päällä. Tai jos on lyhytkauluksinen takki, niin sitten takinkin päällä. Mukaan laitan pahvihökötyksen, että selviää mihin tämä laitetaan. Kerrankin eräs luuli lahjamyssyään sukaksi. Varmaan seuraavaksi tarvitsee laittaa mukaan käyttöohjeet. :o)


***Hapsupanta (10.6.06)

Lanka: tekokuitua
Tämä on niitä neuleita, jolloin yhtäkkiä langat ja puikot sinkoilevat käsiin ja jotain alkaa muodostumaan. Ei ohjetta ei mielikuvaa ei ketään kohdetta eikä mitään merkkipäiviä. Näitä vaan syntyy ”ex tempore”.

***Pehmolelu

Lanka: Novita Palma, Ohje: kj:n lapsuusohje

***Myssy korvilla

Lanka: ruskean kirjavaa Venetiaa ja jättikeriä: Aikas hassu. Vai mitä? Tein kummipojalle 1vee-lahjaksi. Onneksi! Takki, jonka tein myös, olikin liian iso vielä. Korvapipot ovat olleet suosittuja. Omassakin käytössä oli talvella mustavalkoinen, joka on saanut monet hyvälle tuulelle.

***Myssy

Lanka: musta ja valkoinen ohut mohairsekoite Myssystä voisin sen verran kertoa, että idea(t) ovat kiteytyneet tähän pisteeseen. Lainasin Kaffe Fassetin kirjan, jossa oli kirjava kuvio kuutioista. Matemaattisena henkilönä minä sovelsin kuution pintaneuleeksi. Jos tarkasti katsot huomaat kuution (alassuin) keskellä kuvaa. Lankavarastoni (nyt n.6,5kg) on jo useita kuukausia vaatinut, että tyhjentelisin niin mahtuisi uutta seuraa tilalle. Yhdistelin mustaa (ohutta) ja valkoista (ohutta) lankaa. Ensin piti tulla huivi. Mutta kas! Muotoutuikin ihan muuta. Reunoista kiinni ja tupsut kulmiin. Tälle on naurettu, keksitty nimiä ja ihasteltu. Kivaa!Lanka: ruskeankirjava Venetia Tästäkin piti tulla kaulaliina, mutta päätyi myssyksi niin kuin kuomansakin. Kohteena oli Isänpäivä/05. Lankaa on vielä jäljellä. Mitähän leijuvaa siitä muotoutuu? Muotoutui jo korvapipo erään ohuemman langan kanssa. Joskus oli niitä jumbo-keriä (250g) ja mulla on niitä pari, kun olen ostanut ne tarvitsemattomalta. (Kiitos vielä hänelle!)

 

Lanka: kaksinkertainen puuvillalanka Kuvassa huivit 7. 8. ja 9. Yhteensä tein siis yhdeksän huivia vuoden 2005 aikana. Malli on sovellettu valmiista mallista.  Yhden huivin tein ohjeen mukaan. Toki näitä voi tehdä myös villalangasta vaikka isommaksi huiviksi kuten malli: 37 / Novita Syksy 2005.

Lanka: eriväriset puuvillaiset virkkauslangat: Huiveja, kolmiohuiveja, Fifejä… nyt ovat erilaiset huivit suosittuja. Ihanaa! Ne ovat nopeita tehdä ja saa pian käyttöön.
Nämä huivit ovat muunnelma Novitan Kesä 2005 malli 29:n sinisestä kolmiohuivista. Samaa mallia olevia tein 9 kpl viime vuonna sukulaisille ja tuttaville. Pari vuotta sitten tein pari kappaletta villalangasta, josta sain idean virkkausmalliin.
Turkoosin värisen huivin lahjoitin blogini 1000. kävijälle ja violetin 100. kävijälle. Keltainen huivi meni ystävälle.

***Tuolin pehmuste (omaan käyttöön (15.-23.05.05)

Lanka: Novita Pop ja villasekoite: Tuolin pehmusteen ohje singahti vaan yhtäkkiä tajuntaani, kun en löytänyt sopivaa ohjetta mistään valmiina. Pehmuste on kolminkertainen, että olisi pehmeä (käytössä tosin vähän litistynyt). Ensimmäinen osa tehdään jostain paksusta langasta, koska se jää sisäpuolella. Kaksi seuraavaa pätkää ovat jotain kivaa mallineuletta, koska ne jäävät näkyviin. Kun on neulottu pitkä 3-osainen kaitale, taitetaan niinkuin voitaikinan kolmeen osaan. Yhdistämisen voi tehdä vaikka virkaten. Niin ja reunaan voi muutenkin virkata jotain kivaa pitsiä.

Posted in

Permalink

Tehty 2016

Arkistot

marraskuu 2019
ma ti ke to pe la su
« marras    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Tee tossutilaus, kiitos!

Nyt neulon tilauksesta lämpimät jalkoihin sopivat tossut haluamallasi värillä ja koolla oman ohjeeni mukaisesti. Vastapalveluksena toivon yhtä kerää (á 50 g) lankaa postitse lähetettynä (ei rahamaksua) tai jotain litteään kirjeeseen sopivaa. Voit myös lähettää lankaa tossuja varten. Otathan yhteyttä sähköpostilla tarkempia yksityiskohtia varten: kirsij@outlook.com, kiitos.
Terkuin: KirsiJ